Митрополит Володимир відвідав свою малу батьківщину

27.05.2013, 11:27
Митрополит Володимир відвідав свою малу батьківщину - фото 1
Митрополит УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) 25 травня відвідав місця, де він народився і де проходили молоді літа. У поїздці Предстоятеля супроводжували митрополити, єпископи та священики.

IMG_6736_0.jpgМитрополит УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) 25 травня відвідав місця, де він народився і де проходили молоді літа. У поїздці Предстоятеля супроводжували митрополити, єпископи та священики.

Як інформує офіційний сайт УПЦ (МП), у храмі Миколая Чудотворця, що у селищі міського типу Меджибіж Летичівського району Хмельницької області він відслужив Літургію.

Потім Предстоятель відвідав Спасо-Преображенський жіночий монастир, що в селі Головчинці, де він прийняв Святе Хрещення і саме тут, за його словами, почалося духовне формування.

У рамках візиту Митрополит Володимир відвідав Свято-Михайлівську церкву, що в рідному селі Марківці. Тут він звершив молебень, після чого подякував односельчанам за спільну молитву і благословив вірян іконкою святителя і чудотворця Миколая.

Далі, за незмінною традицією, Предстоятель УПЦ (МП) відвідав кладовище, де звершив заупокійну літію за спочилими батьками — Маркіяном та Феодосією, спочилими родичами, односельчанами, що померли від Голодомору 1932-1933 років, за воїнами, що поклали своє життя під час оборони Хмельниччини та новопреставленими православними християнами.