• Головна
  • Новини
  • За порятунок Києво-Печерської Лаври від снігу військові отримали ордени УПЦ (МП)...

За порятунок Києво-Печерської Лаври від снігу військові отримали ордени УПЦ (МП)

08.04.2013, 10:06
За порятунок Києво-Печерської Лаври від снігу військові отримали ордени УПЦ (МП) - фото 1

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло нагородив офіцерів і солдатів Окремого полку Президента України орденами УПЦ.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло нагородив офіцерів і солдатів Окремого полку Президента України орденами УПЦ. Про це повідомляє сайт Лаври.

Порятунок.jpg

Військові нагороджені за те, що після випадання в Києві аномальної кількості снігу рятували Лавру від затоплення в результаті танення тисяч тонн снігу. Завдяки оперативним діям Президентського полку загрозу було ліквідовано.

Отримавши високі нагороди, військовослужбовці відзначили, що вважали за честь трудитися в Лаврі заради порятунку древньої національної святині.

Найближчим часом для всіх, хто проходить службу в Президентському полку, організують екскурсію святинями Лаври. 

Як повідомлялося, внаслідок снігової стихії печери Києво-Печерської Лаври опинилися під загрозою обвалів. За декілька днів на території святині назбиралася дуже велика кількість снігу, який розтанувши, міг би завдати великої шкоди історичним пам’яткам, спорудам, а також святим печерам.

На прохання духовенства Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Геннадій Воробйов відрядив 360 військовослужбовців Окремого полку Президента України для допомоги Лаврі.