• Головна
  • Новини
  • Митрополита УПЦ (МП) Павла обурила прихильність українських журналістів до Папи Франциска...

Митрополита УПЦ (МП) Павла обурила прихильність українських журналістів до Папи Франциска

20.03.2013, 09:47
Митрополита УПЦ (МП) Павла обурила прихильність українських журналістів до Папи Франциска - фото 1
Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) обурений тим, що українські телеканали активно висвітлювали події з Ватикану з обранням нового Папи і залишили поза увагою вибори Болгарського та Антіохійського Патріархів.

Павел.jpgНамісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) обурений тим, що українські телеканали активно висвітлювали події з Ватикану з обранням нового Папи і залишили поза увагою вибори Болгарського та Антіохійського Патріархів. Думку митрополита УПЦ (МП) поширила прес-служба Києво-Печерської Лаври.

Митрополит невдоволений тим, що з екранів телевізорів постійно твердили: «Ми вибрали Папу! У нас є Папа».

 «У них може і Папа, а у нас Блаженніший митрополит Володимир. Тому не треба заявляти, що «ми вибрали» від імені всього народу», – наголосив Митрополит Павел.

Обурило намісника Лаври і те, що ЗМІ захоплено характеризували Папу Франциска як противника одностатевих шлюбів, абортів. За його словами, Православна Церква виступала і виступає проти содомізму, проти вбивства дітей, але «чомусь православних патріархів і єпископів наші канали не показують і не розказують про їх просвітницьку діяльність в цих питаннях».

Також настоятель Києво-Печерської Лаври вважає, що любов Папи до України базується виключно на бажанні зробити цю країну, де, як наголошує Митрополит Павел, багато православних християн – католицькою.

Разом з усіма цими обуреннями владика надіється, що новий Папа продовжуватиме справи свого попередника, який був прихильним до Православної Церкви.

Нагадаємо, 19 березня у Римі відбулася інавгурація Папи Франциска. На урочистість прибули делегації з 132 країн, зокрема глави 34 держав. Вперше в історії на інавгурацію новообраного Папи приїхав Вселенський Патріарх Варфоломій I. Загалом до Ватикану прибули представники 15-ти Православних Церков світу, представники Протестантських Церков.

З благословення Предстоятеля УПЦ (МП) Митрополита Київського і всієї України Володимира у святкових заходах взяли участь керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський Антоній та митрополит Феодосійський і Керченський Платон, який довгі роки служив в Аргентині і особисто знає новообраного Понтифіка.