• Головна
  • Новини
  • Митрополит Володимир очолив нараду з питань релігійної освіти в Українській Православній Церкві...

Митрополит Володимир очолив нараду з питань релігійної освіти в Українській Православній Церкві

02.11.2012, 09:59
Митрополит Володимир очолив нараду з питань релігійної освіти в Українській Православній Церкві - фото 1
Під головуванням Митрополита Київського і всієї України Володимира у резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Свято-Пантелеймонівському монастирі (у Феофанії) 31 жовтня відбулася нарада з питань релігійної освіти в Українській Православній Церкві.

Освіта_в_УПЦ.JPGПід головуванням Митрополита Київського і всієї України Володимира у резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Свято-Пантелеймонівському монастирі (у Феофанії) 31 жовтня відбулася нарада з питань релігійної освіти в Українській Православній Церкві.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ (МП), на засіданні розглядалися питання, пов’язані із релігійною освітою в Україні, координацією конференцій та освітніх заходів, що проводяться під егідою Української Православної Церкви, питання визнання державними установами дипломів духовних навчальних закладів на території України.

За підсумками засідання прийняли наступне:

1. Розглядати Духовні навчальні заклади, а саме – Київську Духовну Академію, Ужгородську Українську Богословську Академію, духовні семінарії, духовні училища, регентські відділення, як філіали Духовних семінарій, а також богословсько-катехизаторські курси, як такі що відносяться до компетенції (координації) Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви.

2. Питання релігійного виховання у дошкільних навчальних закладах, викладання предметів духовно-морального змісту в середніх загальноосвітніх навчальних закладах (всіх форм власності), а також питання підготовки педагогічних кадрів зі ступенями бакалавра та магістра у вищій школі віднести до компетенції (координації) Синодального відділу релігійної освіти, місіонерства і катехизації УПЦ.

3. Вважати корисним і важливим для Церкви прийняття позитивного рішення щодо визнання державними установами дипломів випускників духовних навчальних закладів на території України.

4. Підтримати пропозицію Митрополита Київського і всієї України Володимира зібрати найближчого часу засідання для розгляду питання щодо координації Всеукраїнських конференцій та інших заходів, задля більш плідної роботи Синодальних відділів та інших церковних установ, що ведуть діяльність у цьому напрямку.