• Головна
  • Новини
  • Єпископ Львівський УПЦ (МП) відзначив 40-річчя, у гості приїжджали владики з Магадану, Польщі та Донецька...

Єпископ Львівський УПЦ (МП) відзначив 40-річчя, у гості приїжджали владики з Магадану, Польщі та Донецька

24.10.2012, 11:10
Єпископ Львівський УПЦ (МП) відзначив 40-річчя, у гості приїжджали владики з Магадану, Польщі та Донецька - фото 1
Керуючий Львівською єпархією УПЦ (МП) єпископ Львівський і Галицький Філарет (Кучеров) 23 жовтня відзначив день свого тезоіменитства та 40-річний ювілей.

images_(3).jpgКеруючий Львівською єпархією УПЦ (МП) єпископ Львівський і Галицький Філарет (Кучеров) 23 жовтня відзначив день свого тезоіменитства та 40-річний ювілей.

З цієї нагоди у Свято-Петро-Павлівському храмі м. Жовква Львівської області митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон (Шукало) відслужив Божественну Літургію.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), митрополиту Донецькому спів служили: митрополит Вінницький і Могилів-Подільській Симеон, архиєпископ Люблінський і Холмський Авель, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, Харківський і Ізюмський Онуфрій, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Святогірський Арсеній, єпископ Горлівський і Слов’янський Митрофан, Гатчинський Амвросій, Брестський і Кобринський Іоанн, Васильківський Пантелеімон, Львівський і Галицький Філарета, Обуховського Іони, Магаданського і Синєгорського Іоанна, Бородянського Варсонофія, а також духовенство єпархії та чисельні гості у священному сані з єпархій України та із закордону.

Богослужіння супроводжувалося співом архієрейського хору Свято-Георгіївського кафедрального храму м. Львова під керівництвом протодиякона Валерія Калінчука та хору Київської духовної академії і семінарії під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка).

На відзнаку заслуг єпископа Філарета перед УПЦ (МП) та з нагоди 40-річного ювілею, з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира, секретар Предстоятеля УПЦ (МП) архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) вручив ювіляру Відзнаку Предстоятеля УПЦ (МП).

Секретар Львівської єпархії протоієрей Богдан Білас привітав єпископа Філарета з ювілеєм від імені духовенства та віруючих єпархії та подарував владиці архієрейський жезл.