• Головна
  • Новини
  • Митрополит Володимир очолив чин наречення трьох нових єпископів УПЦ...

Митрополит Володимир очолив чин наречення трьох нових єпископів УПЦ

28.08.2012, 09:48
Митрополит Володимир очолив чин наречення трьох нових єпископів УПЦ - фото 1
Рішення про обрання архимандрита Варсонофія (Столяра) єпископом Бородянським, архимандрита Даміана (Давидова) єпископом Фастівським та архимандрита Олексія (Шпакова) єпископом Вознесенським і Первомайським було ухвалено на засіданні Синоду УПЦ (МП) від 25 серпня 2012 року.

Наречення.JPGРішення про обрання архимандрита Варсонофія (Столяра) єпископом Бородянським,  архимандрита Даміана (Давидова) єпископом Фастівським та архимандрита Олексія (Шпакова) єпископом Вознесенським і Первомайським було ухвалено на засіданні Синоду УПЦ (МП) від 25 серпня 2012 року. Про це інформує офіційний сайт УПЦ (МП).

27 серпня, у храмі Усіх святих столичного Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря у Феофанії Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив наречення кліриків Київської єпархії архимандрита Варсонофія (Столяра) на єпископа Бородянського, архимандрита Даміана (Давидова) на єпископа Фастівського та архимандрита Олексія (Шпакова) на єпископа Вознесенського і Первомайського.

Йому співслужили: митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; архієпископи Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр – секретар Предстоятеля УПЦ; єпископи Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеімон, Броварський Феодосій, Обухівський Іона та Ірпінський Климент.

28 серпня Митрополит Володимир очолить Літургію  на соборній площі Києво-Печерської Лаври, за якою відбудеться архиєрейська хіротонія архимандрита Варсонофія (Столяра) на єпископа Бородянського.