• Головна
  • Новини
  • Делегація УПЦ (МП) зустрілася в Єрусалимі з Патріархом Феофілом ІІІ...

Делегація УПЦ (МП) зустрілася в Єрусалимі з Патріархом Феофілом ІІІ

01.08.2012, 09:37
Делегація УПЦ (МП) зустрілася в Єрусалимі з Патріархом Феофілом ІІІ - фото 1
З благословення Митрополита Володимира делегацію очолив секретар Предстоятеля УПЦ архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, який передав Патріарху листа від Його Блаженства стосовно принесення в Україну однієї з шанованих єрусалимських святинь.

Єрусалим.jpgДелегація Української Православної Церкви зустрілася 30 липня з Патріархом Святого Града Єрусалим і всієї Палестини Феофілом ІІІ у його резиденції в Єрусалимі. З благословення Митрополита Володимира делегацію очолив секретар Предстоятеля УПЦ архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, який передав Патріарху листа від Його Блаженства стосовно принесення в Україну однієї з шанованих єрусалимських святинь.

У зустрічі також взяли участь архиєпископ Йорданський Феофілакт, митрополит Константійський Аристарх (голова секретаріату Єрусалимської Патріархії), архімандрит Ісидор (Мінаєв) (голова Руської Духовної Місії у Святій Землі) і Володимир Теліженко (директор Паломницького центру при ВЗЦЗ УПЦ).

Як повідомляє прес-служба УПЦ (МП), на зустрічі було розглянуто загальні питання сучасного церковного життя, Патріарх Феофіл обговорив із присутніми тему взаємного глибокого впливу внутрішньо- і зовнішньоцерковних відносин і політичного становища у світі. Предстоятель Єрусалимської Церкви особливо цікавився здоров’ям Митрополита Київського і всієї України Володимира і запевнив голову української делегації архиєпископа Олександра, що завжди підносить молитви за Митрополита Володимира біля Святого Гробу і плекає найтепліші почуття поваги і братньої любові до Його Блаженства.

Архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, у свою чергу, подякував Патріарху Феофілу за достойне представництво Єрусалимської Патріархії в особі архиєпископа Йорданського Феофілакта на нещодавніх торжествах у Києві і передав Предстоятелю Єрусалимської Церкви особистий подарунок від імені Митрополита Київського Володимира.

Члени делегації також відвідали храм Воскресіння Христового та інші святині Єрусалима, де піднесли молитву за здоров’я Митрополита Київського і всієї України Володимира та український народ.