• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ КП похвалив УПЦ (МП) за відстоювання свого права незалежності в управлінні...

Синод УПЦ КП похвалив УПЦ (МП) за відстоювання свого права незалежності в управлінні

27.07.2012, 15:56
Синод УПЦ КП похвалив УПЦ (МП) за відстоювання свого права незалежності в управлінні - фото 1
В УПЦ КП переконані, що у цій справі значним є внесок Митрополита Володимира і запевнили у своїй молитві за здоров’я Глави УПЦ (МП).

Єпископат УПЦ КП у Зверненні,  прийнятому сьогодні на Синоді, привітав єрархію та вірних УПЦ (МП) зі спільним святом – Хрещенням Київської Руси. У зверненні наголошується на важливій ролі Київської Митрополії, «яка стала Матір’ю та  народила нові Церкви на сході Європи, в тому числі у сучасних Росії та Білорусі», бо «саме з України вийшли сотні й тисячі вчителів, місіонерів, священнослужителів та ієрархів, які оновили церковне життя у Московській державі, понесли Православну віру до Сибіру».

SYNODKP_top.jpg

«Ці приклади нагадують нам, що коли Київська Митрополія мала зовнішню свободу – тоді вона мала високий духовний, богословський, освітній рівень, була справжнім великим світильником серед Православних Церков. І навпаки – з втратою свободи вона поступово занепадала аж до того, що зараз деякі навіть дозволяють собі насміхатися з українського богослів’я, зневажаючи свою Церкву-Матір, завдяки жертовній праці якої Російська Церква зросла і зміцніла. Тому святкуючи разом – хоча поки що і не спільно – День Хрещення Київської Руси-України, згадаймо про славні й трагічні сторінки минулого Української Церкви. Піднесімо молитви до Господа про її краще майбутнє, про подолання ворожнечі й розділень та про примноження любові між всіма православними в Україні», – йдеться у документі.

В УПЦ КП радіють, що УПЦ (МП) відстоює своє право незалежності в управлінні: «Всі бачать, як завдяки діалогу поступово між нашими Церквами відбувається зближення, а ворожнеча і протистояння відходять у минуле. Тому ми радіємо, що ваша Церква незмінно відстоює свої права незалежності в управлінні та вважаємо, що це є доброю основою для майбутнього подолання існуючого церковного розділення».

В УПЦ КП переконані, що у цій справі значним є внесок Митрополита Володимира і запевнили у своїй молитві за  здоров’я Глави УПЦ (МП). Звернення оприлюднила прес-служба Київської Патріархії.