• Головна
  • Новини
  • Синод РПЦ вирішив направити на служіння в Україну Митрополита з Південної Америки...

Синод РПЦ вирішив направити на служіння в Україну Митрополита з Південної Америки

27.07.2012, 11:10
Синод РПЦ вирішив направити на служіння в Україну Митрополита з Південної Америки - фото 1
Експерти таке рішення оцінюють, як підкріплення УПЦ професійними кадрами.

Платон.jpgСинод РПЦ під управлінням Патріарха Кирила 27 червня на своєму засіданні прийняв рішення згідно з поданим проханням та пропозицією Митрополита Київського і всієї України Володимира «звільнити митрополита Аргентинського і Південноамериканського Платона (Удовенка) від управління Аргентинсько-Південноамериканською єпархією та благословити йому продовжити архипастирське служіння в межах Української Православної Церкви на розсуд Синоду останньої». Про це йдеться у Журналі №68 Синоду РПЦ.

Синод також висловив подяку митрополиту Платону за багаторічні архипастирські праці в Південній Америці. Експерти таке рішення оцінюють, як підкріплення УПЦ професійними кадрами.

Митрополит Платон – виходець з Ворошиловградської (нині Луганської) області, навчався в Київській та Одеській семінаріях, а також в Ленінградській духовній академії, яку закінчив в 1969 р. зі ступенем кандидата богослов'я. В 1969-1972 рр.. він був референтом в ВЗЦЗ МП під головуванням митрополита Никодима (Ротова), потім направлений в Аргентинську єпархію РПЦ, де служив в якості керуючого єпископа.

Синод РПЦ ухвалив ще одне рішення по Україні. Рішенням Синоду РПЦ в загальноцерковний перелік визначних дат буде внесено пам'ять набуття чесних мощей священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького 14 (27) червня, а також святкування Собору Київських святих 15 (28) липня, в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.