• Головна
  • Новини
  • Керуючий справами УПЦ зустрівся з представником Московського Патріархату в Раді Європи...

Керуючий справами УПЦ зустрівся з представником Московського Патріархату в Раді Європи

13.07.2012, 09:48
Керуючий справами УПЦ зустрівся з представником Московського Патріархату в Раді Європи - фото 1
У Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі 11 липня відбулася зустріч керуючого справами Української Православної Церкви архиєпископа Бориспільського Антонія з представником Московського Патріархату в Раді Європи ігуменом Филипом (Рябих).

Антоній.jpgУ Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі 11 липня відбулася зустріч керуючого справами Української Православної Церкви архиєпископа Бориспільського Антонія (Паканича) з представником Московського Патріархату в Раді Європи ігуменом Филипом (Рябих).

За повідомленням офіційного сайту УПЦ, в ході зустрічі архиєпископ Антоній подякував закордонному гостю за сприяння в організації презентації Пересопницького Євангелія у Стразбурзі (Франція), яка пройшла 7 листопада 2011 року. При цьому архиєпископ підкреслив важливість цієї події як для Церкви, так і для української держави. Ігумен Филип розповів про те, як Православна Церква у сучасній Європі захищає традиційні християнські цінності, а також про перспективи участі української сторони в загальноєвропейських християнських ініціативах.

Цікавою була розповідь отця ігумена про древні святині Ельзасу та про можливість їх відвідання православними паломниками.

Насамкінець, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, керуючий справами Української Православної Церкви вручив отцю Филипу орден преподобного Нестора Літописця І ступеню та подарував видання Київської духовної академії.