Митрополит Павло (Лебідь) має намір покінчити з політикою

12.07.2012, 12:05
Митрополит Павло (Лебідь) має намір покінчити з політикою - фото 1
Намісник Києво-Печерської Лаври Митрополит Павло повертається до роботи, почувається хоч і краще, але здоров'я вже не те.

Лебідь.jpgНамісник Києво-Печерської Лаври Митрополит Павел повертається до роботи, почувається хоч і краще, але здоров'я вже не те.

Місяць тому, згідно зі словами митрополита, він захворів з невідомих йому причин. Так як діагнози ставились різноманітні – від бронхіту до запалення легень – він направився до Київської лікарні №8. Проте згодом йому знову стало погано. Тоді ж його направили в кардіологічний центр Ємця, де зробили операцію на серці та, згідно з аналізами крові, виявили важкі метали – ртуть та миш’як. Водночас він пройшов обстеження в Німеччині. На сьогодні, митрополит Павел каже, що почувається краще, проте «колишніх сил поки немає».

Правоохоронні органи уже зацікавились цією ситуацією задля порушення кримінальної справи за фактом отруєння, однак намісник Лаври не хоче давати справі ходу, стверджуючи що «на все Божа воля».

Хоча митрополит є депутатом КиївРади від Партії регіонів, про його отруєння знали лише найближчі люди. За його словами, він «уже більше року не ходить на сесії. Про це не розповідав, і тим паче ця тема не піднімалась в Раді», також єрарх пообіцяв покінчити з політичною діяльністю: «Я ніколи більше не буду балотуватися і вести політичну діяльність». Про це інформують "Известия".

Як вже повідомляла РІСУ, 9 липня 2012 року в УПЦ (МП) повідомили, що нічого не чули про отруєння митрополита. Інформацію про отруєння спростував прес-секретар Предстоятеля УПЦ Георгій Коваленко.

«Я не розумію, що це за інформація в ЗМІ, яку всі зараз підхопили. У мене немає підтвердження самого владики Павла», - розповів прес-секретар Предстоятеля УПЦ. При цьому протоєрей заявив, що Василь Анісімов, на якого посилається видання, де з'явилася інформація про нібито отруєння владики Павла, не є прес-секретарем УПЦ (МП).