• Головна
  • Новини
  • Митрополит Агафангел відповів голові Юридичного відділу УПЦ псалмом про "гадів" і згадав РІСУ...

Митрополит Агафангел відповів голові Юридичного відділу УПЦ псалмом про "гадів" і згадав РІСУ

03.07.2012, 09:43
Митрополит Агафангел відповів голові Юридичного відділу УПЦ псалмом про "гадів" і згадав РІСУ - фото 1
Текст відповіді Валентину Волинцю, який опублікований на офіційному сайті Одеської єпархії, містить поетичні рядки з 103-го псалма.

1341227104_0.jpegЗа дорученням митрополита Агафангела секретар Одеської єпархії УПЦ (МП) протоєрей Андрій Новиков продовжив публічну епістолярну творчість співробітників УПЦ, оприлюднивши поетичну відповідь на відкрите звернення голови Юридичного відділу УПЦ Валентина Волинця до митрополита Агафангела в зв'язку із звинуваченнями заслуженого юриста в спробах зірвати роботу Комісії з підготовки та внесення змін і доповнень до Статуту УПЦ, повідомляє "Релігія в Україні".
 
Текст відповіді Валентину Волинцю, який опублікований на офіційному сайті Одеської єпархії, містить поетичні рядки з 103-го псалма:
 
Волинцю В.Ф.
Керівнику юридичного відділу УПЦ

З благословення Його Високопреосвященства, Високопреосвященнішого Агафангела, митрополита Одеського та Ізмаїльського, канцелярія Одеського єпархіального управління повідомляє Вам резолюцію Владики на Вашому відкритому листі, опублікованому на уніатському сайті «РІСУ»:

«30.06.12 СИЕ МОРЕ ВЕЛИКОЕ И ПРОСТРАННОЕ; ТАМО ГАДИ, ИХЖЕ НЕСТЬ ЧИСЛА (Пс.103:25)

Митрополит АГАФАНГЕЛ»

Секретар Одеського єпархіального управління прот. А.Новіков.
 
У дослівному перекладі на українську мову 25-й вірш сто третього псалму звучить так: "Ось– море велике і широке: там плазунів, яким немає числа, звірів малих і великих. В якості самого відомого плазуна в Біблії описується змія (гад, гадина). У неї як мінімум два символічних значення – мудрість і злостивість. Проте в контексті сто третього псалма мова йде скоріше про перше значення: Яка їх, твоїх діл, Господи, сила!* У мудрості все ти створив, – повна земля твоїх створінь. "

Що саме мав на увазі Одеський митрополит, адресуючи голові Юридичного відділу УПЦ назву "гади", – кожен визначає сам для себе.

Зазначимо лише, що всі фігуранти скандального листування – митрополити Одеський Агафангел та Донецький Іларіон, протоєрей Андрій Новиков і головний юрист УПЦ Валентин Волинець – є членами Комісії з підготовки та внесення змін і доповнень до Статуту УПЦ.