• Головна
  • Новини
  • Митрополита Кримського УПЦ (МП) нагородили правом носити дві панагії...

Митрополита Кримського УПЦ (МП) нагородили правом носити дві панагії

11.05.2012, 11:23
Митрополита Кримського УПЦ (МП) нагородили правом носити дві панагії - фото 1

За сумлінне 20-літнє архипастирське служіння на Кримській кафедрі та з нагоди 20-річчя перебування Митрополита Володимира на кафедрі Київських митрополитів Предстоятель УПЦ (МП) удостоїв митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря (Швеця) права носіння другої панагії.

Лазар ШвецьЗа сумлінне 20-літнє архипастирське служіння на Кримській кафедрі та з нагоди 20-річчя перебування Митрополита Володимира на кафедрі Київських митрополитів Предстоятель УПЦ (МП) удостоїв митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря (Швеця) права носіння другої панагії.

Про це повідомляє сайт Кримської єпархи УПЦ (МП).

6 травня Митрополит УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) звершив Божественну Літургію в Свято-Георгіївському храмі.

На малому вході за сумлінне 20-літній архипастирське служіння на Кримській кафедрі Предстоятель УПЦ (МП) удостоїв митрополита Лазаря цього права.

Довідка : Панагія (від грец. Panagía - пресвята) - нагрудна ікона у вигляді медальйона із зображенням Богоматері. Панагію носять єпископи.

Другу панагію мають право носити предстоятелі Церков.

Крім того, правом носіння другої панагії в межах свого канонічного спадку може бути удостоєний за рішенням Патріарха і Митрополита за особливі заслуги видатний єрарх Православної Церкви.