У керівництві УПЦ (МП) кадрові перестановки

09.05.2012, 10:36
У керівництві УПЦ (МП) кадрові перестановки - фото 1
Синод єпископів УПЦ (МП) на вчорашньому засіданні здійснив кадрові перестановки у своїх керівних органах.

Антоній (Паканич)Синод єпископів УПЦ (МП) на вчорашньому засіданні здійснив кадрові перестановки у своїх керівних органах. Зокрема, як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), архиєпископа Бориспільського Антонія (Паканича) Синод єпископів призначив Керуючим справами УПЦ (МП), звільнивши його від обов’язків голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП). На цій посаді владика Антоній замінив архиєпископа Білоцерківського і Богуславського Митрофана (Юрчука). Архиєпископа Митрофана натомість призначили головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків Церкви, залишили його постійним членом Священного Синоду та висловили йому вдячність за багаторічні труди на попередній посаді.

Синод єпископів УПЦ (МП) також ухвалив призначити архиєпископа Антонія (Паканича) постійним членом Священного Синоду.

Окрім основних обов’язків, покладених на нього, як Керуючого справами УПЦ (МП) та обумовлених Статутом про управління Української Православної Церкви, йому доручили:

- наглядати за діяльністю церковних установ, утворених Священним Синодом;

- уповноважено представляти Предстоятеля Української Православної Церкви в державних, громадських та церковних заходах, відповідати за міжхристиянські та міжрелігійні відносини УПЦ(МП).