• Головна
  • Новини
  • Патріарха Кирила в УПЦ (МП) очікують на святкування 20-ліття Харківського Собору...

Патріарха Кирила в УПЦ (МП) очікують на святкування 20-ліття Харківського Собору

29.03.2012, 10:02
Патріарха Кирила в  УПЦ (МП) очікують на святкування  20-ліття Харківського Собору - фото 1

У Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням митрополита Вишгородського і Чорнобильського УПЦ (МП) Павла (Лебедя) відбулося засідання Комісії з організації урочистих заходів з нагоди 20-ї річниці Харківського Архиєрейського Собору УПЦ (МП) та 20-річчя перебування на Київській кафедрі Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана).

Приготування до СоборуУ Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням митрополита Вишгородського і Чорнобильського УПЦ (МП) Павла (Лебедя) відбулося засідання Комісії з організації урочистих заходів з нагоди 20-ї річниці Харківського Архиєрейського Собору УПЦ (МП) та 20-річчя перебування на Київській кафедрі Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана).

За інформацією офіційного сайту УПЦ (МП), головні урочистості пройдуть 24-28 липня 2012 року. Серед запланованого – виставка до ювілею, створення фільму та видання фотоальбому, проведення богословської конференції, ювілейна академія у Національній опері та урочисте богослужіння у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі в день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира – Хрестителя Київської Русі та небесного покровителя Предстоятеля УПЦ (МП). На урочистості очікується прибуття Патріарха Московського і всієї Русі Кирила (Гундяєва), православних єрархів, духовенства та гостей з усього світу.

У дні 20-ї річниці Харківського Архиєрейського Собору, 27-28 травня, ювілейні заходи планується провести у Харкові, а в день 20-річчя прибуття Митрополита Володимира до Києва, 20 червня, планується проведення ювілейних заходів на рівні Київської єпархії.