• Головна
  • Новини
  • Митрополит Павло (Лебідь) переконаний, що українцям про автокефалію потрібно забути...

Митрополит Павло (Лебідь) переконаний, що українцям про автокефалію потрібно забути

08.03.2012, 10:50
Митрополит Павло (Лебідь) переконаний, що українцям про автокефалію потрібно забути - фото 1
Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, намісник Києво-Печерської Лаври, вважає, що українці не сприймають автокефалії. Про це він сказав 7 березня в інтерв'ю "Weekly.ua".

Павел (Лебідь)Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, намісник Києво-Печерської Лаври, вважає, що українці не сприймають автокефалії. Про це він сказав 7 березня в інтерв'ю "Weekly.ua".

«Ми і є єдина Російська Церква. Ми нероздільні. Наш Патріарх носить титул Патріарха Московського і всієї Русі. Разом з російською і білоруською Церквами ми складаємо Російську Православну Церкву.

На сьогоднішній день слово «автокефалія» потрібно забути. Народ на сході країни його не сприймає. І ті, хто на заході залишилися вірними Російській Православій Церкві – не перейшли в уніати – автокефалію теж не приймуть. Ми знаємо, наскільки народ наляканий захопленнями і погромами храмів, що відбувалися на початку дев'яностих років. Крим, Луганська, Дніпропетровська, Харківська, Сумська області – проти автокефалії. Якщо є окремі особи, які її хочуть, то їм варто прислухатися до більшості. Не можна свої сподівання видавати за бажання інших, потрібно прислухатися до голосу народу і своєї совісті.

Сьогодні потрібно зберегти статус широкої автономії, який нині має наша Церква. Ми незалежні від Москви, самоуправляємі, у нас є свій Синод, ми скликаємо Собори, у нас є Предстоятель, якого ми шануємо і любимо. Митрополит Володимир зберіг єдність Церкви і нам треба йти в цьому руслі. Церква покликана рятувати людей, об'єднуючи їх, а не розділяючи: «Єдино стадо і єдин пастир», – так відповів митрополит на запитання про майбутнє УПЦ, зокрема про її автокефалію.