Митрополит Володимир запевнив, що керує УПЦ (МП)

02.03.2012, 09:35
Митрополит Володимир запевнив, що керує УПЦ (МП) - фото 1
Глава Української Православної Церкви (Московського Патріархату) митрополит Володимир наголошує, що здійснює керівництво церквою згідно з усталеними правилами. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

Сабодан.jpgГлава Української Православної Церкви (Московського Патріархату) митрополит Володимир наголошує, що здійснює керівництво церквою згідно з усталеними правилами. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода

«Управляється керуючим архиєреєм – предстоятелем, тобто мною», – сказав митрополит. 

Він також наголосив, що управляє й Київською єпархією. «Київська єпархія, як і всі останні єпархії УПЦ, підкоряються спільним законам, які керують усією Церквою. Не можна виділити окрему єпархію, що має якусь автономію. Головне слово належить управляючому архієрею», – заявив Митрополит Володимир.

Із жовтня минулого року Митрополит Володимир перебуває у лікарні. На початку грудня Предстоятеля УПЦ (МП) виписали з реанімації та перевели до реабілітаційної палати.

У лютому відбулося засідання Священного Синоду УПЦ (МП), який скликали всупереч прямій забороні глави Церкви. Синод зокрема вирішив усунути з посад Олександра Драбинка – особистого секретаря Митрополита.