Митрополит Дніпропетровський Іриней йде на поправку

24.02.2012, 11:13
Митрополит Дніпропетровський Іриней йде на поправку - фото 1
Митрополита Іринея (Середнія) незабаром випишуть із лікарні.

Митрополит ІринейМитрополита Іринея (Середнія) незабаром випишуть із лікарні. Про це повідомляє офіційний сайт Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП). За словами Сергія Риженка, головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. І. Мечнікова, де єрарх проходить лікування, стан здоров’я митрополита стабілізувався і він себе цілком нормально почуває.

«Поки що ми просимо владику поберегти себе і продовжити лікування. Буквально через кілька днів ми зробимо чергове обстеження, підтвердимо, що все йде добре, і тоді будемо вирішувати питання про виписку», - зазначив головний лікар.

Перебуваючи у лікарні, владика Іриней не відчуває себе відірваним від світу. 23 лютого єрарха УПЦ (МП) відвідав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул. А у неділю, 19 лютого, - настоятель свято-Троїцького кафедрального собору протоєрей Володимир Аксютін, який причастив архипастиря Святих Христових Таїн.

Як раніше повідомляла РІСУ, митрополита Дніпропетровського і Павлоградського УПЦ (МП) Іринея (Середнія) госпіталізували 13 лютого. Цього ж дня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Новомосковський Євлогій (Пацан) відправив молебень за здоров’я митрополита Іринея. На завершення Богослужіння єпископ попросив вірян піднести молитви за найшвидше видужання правлячого архиєрея Дніпропетровської кафедри.