• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Олександр (Драбинко) вже не очолює комісію з управління Київською єпархією УПЦ...

Архиєпископ Олександр (Драбинко) вже не очолює комісію з управління Київською єпархією УПЦ

26.01.2012, 18:08
Архиєпископ Олександр (Драбинко) вже не очолює комісію з управління Київською єпархією УПЦ - фото 1
Священний Синод УПЦ (МП), який сьогодні відбувся у стінах Києво-Печерської лаври, доручив митрополиту Вишгородському і Чорнобильському, наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Павлу (Лебедю) тимчасово керувати Київською єпархією.

Drabunko.jpgСвященний Синод УПЦ (МП), який сьогодні відбувся у стінах Києво-Печерської лаври, доручив митрополиту Вишгородському і Чорнобильському, наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Павлу (Лебедю) тимчасово керувати Київською єпархією. Раніше нею управляла коміся на чолі з архиєпископом Олександром (Драбинком). Єрархи УПЦ (МП), відтак, скасували пп. 1, 2 журналу № 74 засідання Священного Синоду Української Православної Церкви від 23 грудня 2011 року. Про це інформує офіційний сайт УПЦ (МП).

Окрім того, Синод УПЦ (МП) на сьогоднішеньому засіданні заслухав доповідь владики Павла (Лебедя) щодо аудиторської перевірки ходу будівельних робіт та фінансування будівництва Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового та Духовно-просвітницького центру Української Православної Церкви м.Києва.

Як йдеться у Журналі №7 Синоду, з метою вдосконалення адміністративно-фінансової діяльності при будівництві Свято-Воскресенського Кафедрального собору та Духовно-просвітницького центру Української Православної Церкви (м.Київ, Залізничне шосе, 3), єпископи ухвалили звільнити архиєпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) з посади настоятеля храму Всіх Святих комплексу Кафедрального Свято-Воскресенського собору , а протоєрея Георгія Коваленка з посади ключаря та голови парафіяльної ради собору.

Здійснювати контроль над ходом будівництва та фінансуванням будівництва кафедрального собору на честь Воскресіння Христового та Духовно-просвітницького центру Української Православної Церкви владики УПЦ (МП) доручили митрополиту Черкаському і Канівському Софронію (Дмитруку).

Нагадаємо, засідання Синоду проходило під головуванням митрополита Агафангела (Савіна).