• Головна
  • Новини
  • Митрополит Агафангел (УПЦ) наслав податкову на єпископів-конкурентів...

Митрополит Агафангел (УПЦ) наслав податкову на єпископів-конкурентів

25.01.2012, 14:41
Митрополит Агафангел (УПЦ) наслав податкову на єпископів-конкурентів - фото 1

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Саввін) і митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон (Шукало) залучили податкову інспекцію для того, щоб провести аналіз діяльності інших єпископів Церкви, яких вони розглядають як конкурентів у боротьбі за керування в УПЦ.

AgafangelМитрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Саввін) і митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон (Шукало) залучили податкову інспекцію для того, щоб провести аналіз діяльності інших єпископів Церкви, яких вони розглядають як конкурентів у боротьбі за керування в УПЦ.

Про це повідомляє Релігія в Україні з посиланням на блог співробітника Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) Дмитра Марченка. Аудиторська перевірка, щоправда, не виявила порушень.

Конфлікт, як стверджує Марченко, виник навколо рахунку, куди стікаються пожертви на спорудження кафедрального собору.

«Річ у тім, що ці пожертви, за згодою жертводавців і з благословення Блаженнішого, використовувалися не тільки безпосередньо на будівництво собору, а й на інші церковні потреби. Наприклад, їх витрачали на заробітну плату співробітникам Митрополії, на зйомку християнських передач, на оплату роботи церковних Інтернет-ресурсів. Це ніколи не приховувалося. Синодальним відділам потрібно платити заробітну плату, у Церкви повинні бути свої медіа-ресурси, Церква повинна здійснювати власні місіонерські проекти. Але ... У потрібний момент завжди можна звинуватити потрібну людину, спираючись на якісь надумані невідповідності», - пише він.

За словами Дмитра Марченка, після того, як Митрополита Володимира госпіталізовали у важкому стані у реанімаційне відділення, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел спробував досить оперативно отримати контроль над діяльністю Митрополії УПЦ (МП). Так, Одеський митрополит на останньому засіданні Синоду УПЦ створив контрольну комісію з розслідування діяльності Митрополії, забрав печатку і спробував встановити контроль над фінансовими потоками Митрополії. Основна частина коштів надходить в Митрополію саме через розрахунковий рахунок будівництва Кафедрального собору, відповідно розслідування стосується саме цих коштів.

Прихильники Одеського владики давно і безуспішно намагаються розгойдувати церковний човен, зауважує Д. Марченко. Так, за його даними, пожертвування, що надходять на рахунки Одеської єпархії УПЦ, також використовуються на медіа-проекти, причому, в тому числі і на досить сумнівні.