• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) не планує шукати заміну Митрополиту Володимиру на наступному Синоді...

УПЦ (МП) не планує шукати заміну Митрополиту Володимиру на наступному Синоді

12.01.2012, 09:12
УПЦ (МП) не планує шукати заміну Митрополиту Володимиру на наступному Синоді - фото 1
Згідно зі статутом Церкви, тимчасово виконуючого обов’язки обирають у двох випадках: або після смерті глави Церкви до обрання наступника, або у випадку зречення престолу чинним главою Церкви.

Kovalenko.jpgПід час наступного Священного Синоду УПЦ (МП), запланованого на 26 січня, не планується призначення тимчасово виконувача обов’язків глави Церкви до видужання Митрополита Володимира. Про це в коментарі «Тижню» заявив прес-секретар Предстоятеля УПЦ протоєрей Георгій Коваленко, спростовуючи інформацію, поширену у ЗМІ.

На запитання, чи обиратимуть на наступному Синоді тимчасово виконуючого обов’язки глави Церкви, він відповів:

«Я про це чую вперше. Це не має сенсу ні з точки зору канонів, ні з точки зору статуту, тому мені не зрозуміло, звідки така розмова. Мені здається, що в ЗМІ дуже багато кмітливих людей, які до реальності мають мало відношення. Так, засідання заплановане на 26 січня, але його можуть і перенести».

За його словами, коли захворів Митрополит, почали активно поширюватися чутки, які пізніше було спростовано.

«Навпаки, мені здається, що хвороба Предстоятеля об’єднує Церкву. В усіх храмах моляться за Блаженішого. Він одужує, сам службу звершує, тому мені не зрозуміло джерело цієї інформації і мету її поширення. Крім цього, минулий Синод засвідчив, що всі інституції в Церкві працюють під час хвороби Предстоятеля», – зазначив він.

За його словами, згідно зі статутом Церкви, тимчасово виконуючого обов’язки обирають у двох випадках: або після смерті глави Церкви до обрання наступника, або у випадку зречення престолу  чинним главою Церкви.