• Головна
  • Новини
  • В УПЦ запевнили, що жодних сенсацій через хворобу Митрополита Володимира в Церкві не буде...

В УПЦ запевнили, що жодних сенсацій через хворобу Митрополита Володимира в Церкві не буде

01.12.2011, 10:59
В УПЦ запевнили, що жодних сенсацій через хворобу Митрополита Володимира в Церкві не буде - фото 1
Усе відбуватиметься відповідно до церковних традицій, Статуту про управління Українською Православною Церквою, Євангельського вчення.

о. Георгій Коваленко«Говорити про хворобу та скликання Собору за життя Блаженнішого чи публічно це обговорювати — не заборонено, але й неетично. Але до реального життя ці дискусії в ЗМІ не мають ніякого відношення», — зазначив прес-секретар Предстоятеля УПЦ протоєрей Георгій Коваленко, коментуючи появу в ЗМІ різних прогнозів щодо розколів всередині УПЦ та скликання Собору для обрання нового Глави  Церкви.

За словами отця Георгія, у зв’язку з хворобою Митрополита Володимира ніяких сенсацій не буде. Усе відбуватиметься відповідно до церковних традицій, Статуту про управління Українською Православною Церквою, Євангельського вчення.

«На сьогоднішній день існує механізм скликання Священного Синоду. І якщо буде така потреба, у межах канонів, Статуту і в дусі братерської любові всі питання будуть обговорюватися і прийматимуться ті рішення, які найбільше слугуватимуть благу Церкви. Тому що члени Священного Синоду — це першоєрархи, які усвідомлюють покладену на них відповідальність. Крім того, члени єпископату УПЦ — це ті люди, яких Блаженніший сам рукопокладав у єпископи. Їх можна назвати його учнями. І, як добрі учні, вони продовжуватимуть ту саму справу, яку розпочав Предстоятель: робити все для того, щоб не порушувалася єдність Церкви», – наголосив о. Георгій Коваленко в інтерв’ю «Про «безвладдя» в УПЦ, «альтернативу» Блаженнішому та майбутні церковні сенсації, яких не буде», опубліковане на сайті «Православіє в Україні».

Також прес-секретар підкреслив, що Предстоятель — це не Президент країни, не глава бізнес-корпорації, в нього інше покликання.

«Главою Церкви є Сам Господь наш Іісус Христос, — сказав, зокрема, отець Георгій. — І керується все в Церкві дією Духа Святого. А видимий глава — Предстоятель — не тільки керівник. Він — символ єдності і молитовник за всю Церкву. І ці функції Блаженніший Митрополит Володимир продовжує виконувати. На одрі хвороби він молиться за всіх нас сам, а також об’єднує довкола себе в молитві мільйони людей, які хвилюються за його здоров’я й бажають йому одужання. Люди з різними поглядами і навіть ті, хто за межами Церкви, сьогодні моляться за Блаженнішого Митрополита Володимира. Таким чином, можна сказати, що він продовжує своє Предстоятельське служіння», – акцентував прес-секретар Предстоятеля УПЦ протоєрей Георгій Коваленко.