• Головна
  • Новини
  • В УПЦ просять громадськість не пліткувати про стан здоров’я Митрополита Володимира, а молитися...

В УПЦ просять громадськість не пліткувати про стан здоров’я Митрополита Володимира, а молитися

04.11.2011, 15:05
В УПЦ просять громадськість не пліткувати про стан здоров’я Митрополита Володимира, а молитися - фото 1
Важливо, щоб в ці дні люди молились за свого Предстоятеля, а не обговорювали діагнози, чи плітки.

KOVALENKO.jpgУкраїнська Православна Церква (Московського Патріархату) закликає ЗМІ та вірян не пліткувати про стан здоров’я та діагноз митрополита Київського і всієї України Володимира, а допомогти предстоятелю своїми посиленими молитвами. Про це в коментарі «УНІАН-Релігії» сказав прес-секретар Предстоятеля УПЦ (МП) протоєрей Георгій Коваленко.

«Важливо, щоб в ці дні люди молились за свого Предстоятеля, а не обговорювали діагнози, чи плітки. Для Церкви Предстоятель – символ єдності, і молитва за нього єднає Церкву»,–  зазначив прес-секретар.

За словами протоєрея Г.Коваленка, підсилити допомогу Блаженнішому у ці дні можна молитовним зверненням до святих лікарів та цілителів: до святого Пантелеймона, до преподобного Агапіта Печерського, до святителя Луки Кримського.

За словами прес-секретаря УПЦ, сьогодні лікарі оцінюють стан предстоятеля як стабільно важкий.

«Лікарі говорять, що немає нічого такого, що має викликати зайву стурбованість. Більшість тієї інформації, що у нас щодня розповсюджується у ЗМІ, не відповідає дійсності. Церква буде повідомляти про будь-які зміни і у стані здоров’я Предстоятеля. Нам нічого приховувати», –зазначив отець Георгій.

Водночас він підкреслив важливість правильного християнського сприйняття хвороби предстоятеля.

«В ці дні всі, хто молиться за здоров’я Блаженнішого, у такий спосіб актуалізують свою приналежність до Української православної церкви, це нагадує їм про рідних, близьких, які потребують молитви, допомоги. Для Церкви це також певна просвітницька, благодійна місія. Тобто, у зв’язку з хворобою предстоятеля, ми маємо ще згадати про всіх інших людей похилого віку, які хворіють і потребують нашої молитви і допомоги», – сказав протоієрей Г.Коваленко.

Він підкреслив, що хвороба предстоятеля не вплинула на повсякденну роботу Церкви.

«В Церкві все стабільно і спокійно. В Церкві існують і діють соборні інститути: Священний Синод, Синодальні відділи, Управління справами, Канцелярія, звершуються богослужіння. Церква несе своє соціальне служіння … Все це відбувається, і стан здоров’я Блаженнішого на ці процеси не впливає», – зазначив прес-секретар Предстоятеля УПЦ (МП).