• Головна
  • Новини
  • У храмах УПЦ в Києві в листопаді з'явиться нова послуга – сповідь по телефону...

У храмах УПЦ в Києві в листопаді з'явиться нова послуга – сповідь по телефону

24.10.2011, 12:32
Розповісти священику про свої гріхи зможуть люди з важкими захворюваннями або ті, хто не може вільно пересуватися.

Розповісти священику про свої гріхи зможуть люди з важкими захворюваннями або ті, хто не може вільно пересуватися. Про таку ідею розповіли у відділі соціального служіння УПЦ.

«Швидше за все, у нас буде два священики, які постійно будуть ходити з телефонами. Ці номери ми оголосимо, і на них зможуть у будь-який час телефонувати люди, охочі висповідатися», – повідомив голова відділу отець Сергій Косовський. За його словами, якщо такою послугою скористається хоча б кілька людей, яким це необхідно, то вже буде добре.

«Звичайно, ця сповідь не буде повноцінною, оскільки після неї людина не зможе причаститися. І краще б людям, які бажають сповідатися, наприклад, перед складною операцією, викликати священика. Благо у нас є така можливість, і при кожній лікарні є отці, які сповідують і причащають людей. Але в житті бувають різні ситуації ...», – говорить о.Сергій. За його словами, номери телефонів для сповіді будуть оголошені через кілька тижнів.

Подібна послуга з'явилася і в Москві. Там на єдиному безкоштовному телефоні постійно «чергують» священики та диякони, які можуть і вислухати, і пораду дати, і допомогти у важкій життєвій ситуації.

Священики УПЦ (МП) говорять, що телефон для сповіді буде створений для «крайніх» ситуацій. Тим же, хто просто хоче поговорити про Бога, пропонуватимуть прийти в храм і віч-на-віч поспілкуватися зі священиком. Про це повідомляє «Сегодня».