• Головна
  • Теми
  • Собор єпископів Української Православної Церкви розглянув питання Статуту про управління УПЦ та створив 3 нові єпархії...

Собор єпископів Української Православної Церкви розглянув питання Статуту про управління УПЦ та створив 3 нові єпархії

08.07.2011, 15:37
Собор єпископів Української Православної Церкви розглянув питання Статуту про управління УПЦ та створив 3 нові єпархії - фото 1
У Трапезній палаті храму преподобних Антонія та Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Митрополита Володимира 8 липня відбувся Собор єпископів Української Православної Церкви.

SoborUPC.jpgУ Трапезній палаті храму преподобних Антонія та Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Митрополита Володимира 8 липня відбувся Собор єпископів Української Православної Церкви, у якому взяли участь єпископи Української Православної Церкви, інформує офіційний сайт УПЦ.

Відкрив засідання вступним словом Предстоятель Української Православної Церкви, після чого керуючий справами УПЦ  архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан оголосив порядок денний.

Собор розглянув питання щодо Статуту про управління Української Православної Церкви та вирішив створити постійно діючу комісію на чолі з митрополитом Донецьким і Маріупольським Іларіоном для розгляду всіх пропозицій, що надійшли з цього приводу та були висловлені під час Архиєрейського Собору.

Також Собор розглянув питання щодо Вищої Церковної Ради Української Православної Церкви. Було вирішено змінити назву цієї структури на «Координаційна Рада УПЦ». Цей орган, згідно з думкою Собору, має діяти як дорадчий, при Предстоятелі Української Православної Церкви та координувати діяльність Синодальних відділів.

Окрім цього,  Собор затвердив рішення про створення нових єпархій Української Православної Церкви, а саме Джанкойської, Уманської, Дніпродзержинської.

Далі розпочалася робота Ювілейного Собору Української Православної Церкви.

Розпочалася робота Ювілейного Собору з молебню, після чого Митрополит Володимир звернувся з вітальним словом до учасників Собору.

Далі було обрано редакційну комісію Собору. Керуючий справами УПЦ архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан зачитав вітальні адреси учасникам Собору від Патріарха Кирила та Президента України Віктора Януковича.

Голова Мандатної комісії оприлюднив статистичні дані по кворуму на Соборі.

Далі робота продовжилася за порядком денним, а Митрополит Володимир виступив із доповіддю.