• Головна
  • Новини
  • Кримський і Одеський митрополити можуть бути виведені зі складу Синоду УПЦ (МП), – думка експерта...

Кримський і Одеський митрополити можуть бути виведені зі складу Синоду УПЦ (МП), – думка експерта

01.07.2011, 12:10
Очікується, що значно буде омолоджений склад постійних членів Синоду.

Кримський, Одеський і Харківський митрополити можуть бути виведені зі складу Синоду Української Православної Церкви (Московського Патріархату) в силу похилого віку. Про це в інтерв'ю порталу «Кредо» повідомив доктор історичних наук Сергій Бичков. За його відомостями, рішення про «омолодження» складу Синоду може бути прийнято на Соборі УПЦ, який збирається 8 липня в Києво-Печерській Лаврі.

«Очікується, що значно буде омолоджений склад постійних членів Синоду. Швидше за все, звідти будуть виведені митрополити Кримський Лазар, Харківський Никодим і Одеський Агафангел », – сказав Бичков.

Російський політолог Кирил Фролов, коментуючи «Новому Регіону» інформацію про зміну складу Синоду УПЦ, звернув увагу, що Бичков є прихильником автокефалії УПЦ.

«Не можу собі уявити, щоб хтось став виводити з Синоду найстарішого єрарха України, організатора історичного Харківського Собору, митрополита Никодима. А митрополит Лазар і так не є постійним членом Синоду УПЦ. Зрозуміло, що Бичков, який неодноразово вихваляв автокефалію УПЦ, хотів би вивести з Синоду Одеського митрополита Агафангела. І, це, ймовірно, хоче не тільки Бичков», – сказав Фролов.

Він вважає, що громадськість не допустить виведення митрополита Агафангела зі складу Синоду, оскільки він відомий як один з найбільш послідовних противників автокефалії. Про це повідомляє «Новий Регіон».