• Головна
  • Новини
  • У Києві відбулося перше засідання «церковного уряду» УПЦ (МП)...

У Києві відбулося перше засідання «церковного уряду» УПЦ (МП)

29.06.2011, 17:04
У Києві відбулося перше засідання «церковного уряду» УПЦ (МП) - фото 1

У Києві відбулося перше засідання Вищої Церковної ради Української Православної Церкви. Присутні ознайомилися із «Положенням про Вищу Церковну раду УПЦ», яке було затверджено на засіданні Священного Синоду УПЦ від 28 червня 2011 року, а також обговорили низку питань поточного життя Церкви та визначили плани на майбутнє.

ВЦР-УПЦ-(МП).jpgУ Києві 28 червня відбулося перше засідання Вищої Церковної ради Української Православної Церкви – виконавчого органу Церкви, що був утворений на засіданні Священного Синоду УПЦ 14 червня. Очолив засідання Митрополит Київський і всієї України УПЦ (МП) Володимир (Сабодан).

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), присутні ознайомилися із «Положенням про Вищу Церковну раду УПЦ», яке було затверджено на засіданні Священного Синоду УПЦ від 28 червня 2011 року, а також обговорили низку питань поточного життя Церкви та визначили плани на майбутнє.

«Хоча і називається наш новостворений церковний орган Радою, функції в нього не дорадчі чи законодавчі, а виконавчі. Нами створено фактично церковний уряд. Його завдання координувати діяльність синодальних відділів і установ задля виконання рішень Священноначалля нашої Церкви, рішень Соборів, Священного Синоду та Предстоятеля», - сказав, зокрема, Митрополит Володимир.

Секретарем Вищої Церковної ради було призначено голову Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоєрея Георгія Коваленка.

Нагадаємо, що до складу Вищої Церковної ради входять голови синодальних відділів і комісій УПЦ і керуючий справами Української Православної Церкви архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан.

Крім того, Синод розширив склад Вищої Церковної ради ще на чотирьох членів (журнал №50). До неї увійшли: голова Комісії з нагородження відзнаками УПЦ архимандрит Аркадій (Демченко), уповноважений УПЦ з питань вищої освіти і науки архимандрит Віктор (Бедь), представник УПЦ у Верховній Раді України протоєрей Василій Русінка і голова Адміністративно-господарського управління УПЦ Микола Жуков.