• Головна
  • Новини
  • Прийняття ідентифікаційного номера не є гріхом, - Синодальна богословська комісія УПЦ (МП)...

Прийняття ідентифікаційного номера не є гріхом, - Синодальна богословська комісія УПЦ (МП)

02.06.2011, 09:21

На засіданні комісії, як повідомляє офіційний сайт архієпископа Іонафана (Єлецьких), також згадувалося, що аналіз скарг та звернень на тему ІПН показав, що 75% їх укладачів належать до людей невіруючих, а джерела фінансування друкованої продукції проти ІПН (відозви, брошури) вказують на деякі економічні структури.

Cинодальна богословська комісія УПЦ (МП) завершила роботу за запитом Священного Синоду УПЦ (МП) від 23 грудня 2010 року і дала богословську оцінку практиці надавання людині індивідуального податкового номера (ІПН) в Україні.

Комісія, розглянувши безліч скарг і пропозицій, що надійшли на адресу Київської митрополії УПЦ (МП), сформулювала висновки, що збігаються з відповідними визначеннями Архиєрейських Соборів Російської Православної Церкви та Української Православної Церкви, а також із заявами священноначалія РПЦ і УПЦ, повідомляє сайт Православ'я в Україні

Як результат, Богословська комісія повторила, зокрема, відоме визначення Архиєрейського Собору УПЦ про те, що прийняття ІПН не є гріхом.

Документ скерований у Священний Синод УПЦ.

На засіданні комісії, як повідомляє офіційний сайт архієпископа Іонафана (Єлецьких), також згадувалося, що аналіз скарг та звернень на тему ІПН показав, що 75% їх укладачів належать до людей невіруючих, а джерела фінансування друкованої продукції проти ІПН (відозви, брошури) вказують на деякі економічні структури. Ймовірно, встановлення чіткого контролю держави над їхні доходами і сплатою податків до бюджету не входить до числа пріоритетів їхньої діяльності.

Крім цього, в деклараціях частини супротивників ухвалення податкового коду «безсумнівно, є недвозначна антиєрархічна складова. За критикою позиції священноначалія Церкви з проблеми ІПН спостерігачі вбачають бажання деяких антицерковних сил «звести нанівець авторитет вищого керівництва Церкви напередодні прийдешніх виборів у певній суміжній країні».