• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) відмежувалися від знесеного храму-намету біля Верховної Ради України...

В УПЦ (МП) відмежувалися від знесеного храму-намету біля Верховної Ради України

17.05.2011, 15:50
В УПЦ (МП) відмежувалися від знесеного храму-намету біля Верховної Ради України - фото 1
З боку УПЦ не було жодних офіційних заяв до державних інституцій щодо встановлення храму-намету навпроти Верховної Ради.

RUSINKA.jpg«Українська Православна Церква немає ніякого відношення до встановлення храму-намету, а тим більше до його демонтажу», — повідомив «Православію в Україні» представник Української Православної Церкви у Верховній Раді України протоєрей Василій Русінка.

За його словами, КП «Київблагоустрій» попереджало настоятеля та громаду наметового храму про антисанітарний стан прилеглої території. Крім того, комунальне підприємство просило оформити наметовий храм як малу архітектурну форму у відповідних інстанціях Київської міської державної адміністрації. Тому, як наголошує протоєрей Василій, якщо не було ніякої реакції з боку настоятеля та громади на зауваження «Київблагоустрію», то й не дивно, чому з’явилось таке рішення, а після цього відбувся демонтаж храму-намету на честь Олександра Невського.

hram-namet.jpgПротоєрей Василій акцентував на тому, що з боку УПЦ не було ніяких офіційних заяв до державних інституцій щодо встановлення храму-намету навпроти Верховної Ради.

Під час розмови кореспондент «Православія в Україні» торкнувся теми побудови у Маріїнському парку храму на честь Олександра Невського, оскільки наприкінці минулого року на нараді благочинних міста Києва було прийнято таке рішення. На це протоєрей Василій відповів: «На сьогодні вже є передпроектні пропозиції щодо відбудови знищеного храму на честь Олександра Невського. Також є деякі варіанти стосовно попереднього місця розташування самого храму, але всі ці питання ще мають бути узгоджені в законному порядку висновками та попередніми погодженнями з відповідними компетентними службами КМДА».