У Стаханові хочуть ввести облік вірних на парафії

18.04.2011, 12:45
У Стаханові хочуть ввести облік вірних на парафії - фото 1
Щоб відвідувати храм, всі вони повинні будуть подавати прохання настоятелю і заповнити особисту картку парафіянина. У ній вказується вся інформація про людину: сімейний стан, освіта, місце роботи, паспортні дані та контакти. Також в картці передбачена фотографія.

Стаханов.jpgЗ ініціативи архімандрита Діонісія на парафії Свято-Миколаївського храму м. Стаханова (Луганська обл.) може бути введений облік вірних.

Як повідомляє Cxid.info, щоб відвідувати храм, всі вони повинні будуть подавати прохання настоятелю і заповнити особисту картку парафіянина. У ній вказується вся інформація про людину: сімейний стан, освіта, місце роботи, паспортні дані та контакти. Також в картці передбачена фотографія.

Дану ситуацію прокоментував секретар Луганської єпархії, протоієрей Василь Сомик: «Я вважаю, що це нововведення помилкове. У нас люди приходять не для того, щоб відзначатися десь галочкою, а щоб помолитися і вести нормальний спосіб життя з Божою допомогою. Є течії, які реєструють парафіян, але це не православні течії», - заявив він.

На думку о. Василя Сомка, реєстрація вірних принесе тільки додаткові проблеми. «Моя особиста думка - такого робити не слід», - резюмував секретар Луганської єпархії.

Поки офіційного рішення з цього питання Луганська єпархія ще не прийняла.