• Головна
  • Новини
  • Митрополит Володимир відправив молебень перед початком укладання фундаментної плити Воскресенського кафедрального собору УПЦ...

Митрополит Володимир відправив молебень перед початком укладання фундаментної плити Воскресенського кафедрального собору УПЦ

16.04.2011, 14:08
Митрополит Володимир відправив молебень перед початком укладання фундаментної плити Воскресенського кафедрального собору УПЦ - фото 1

У п’ятницю, 15 квітня, розпочався новий етап будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального Собору Української Православної Церкви - укладання головної фундаментної плити. Безпосередньо на будівельному майданчику Предстоятель УПЦ (МП) Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відправив молебень «На початок доброї справи».

закладання-капсули.jpgУ п’ятницю, 15 квітня, розпочався новий етап будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального Собору Української Православної Церкви - укладання головної фундаментної плити. Безпосередньо на будівельному майданчику Предстоятель УПЦ (МП) Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відправив молебень «На початок доброї справи». Йому співслужили архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та клірики дерев’яного храму Всіх святих, що в парку будівництва Собору.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, символічним моментом церемонії стало закладення у фундаментальну плиту фрагментів плінфи та цем'янкового розчину від Святої Софії  Київської, що РІСУ вчора також анонсувала. Разом із цим, у підмурок майбутнього собору були вкладені частички мощей священномученика Володимира (Богоявленського), мучеників Іоана Младенця та Дасія, а також мучениці Агапії.

Одразу після молебню розпочалася заливка фундаментної плити. Унікальним є те, що 10 тисяч кубометрів бетону заливатимуть одночасно й безперервно упродовж  50 годин, внаслідок чого утвориться монолітна залізобетонна плита діаметром 86 м.

Митрополит-Володимир«Ми дочекалися ще одного світлого дня, коли освячуємо і благословляємо розбудову Собору. Сподіваємося, що це буде з Божого благословення і хочеться подякувати Богові за цю милість, і подякувати усім добрим людям, які так чи інакше приймають участь у розбудові цього церковного центру, який сподіваємось буде за кілька років збудований», - прокоментував після богослужіння Митрополит Володимир.

Також Предстоятель УПЦ закликав всіх вірних молитися Богові і дякувати за Його милість і сподіватися на Нього, як сподівалися до сих пір. "Нехай буде Його допомога з усіма добрими людьми, що творять добре діло", - зазначив Митрополит Володимир.