• Головна
  • Новини
  • У Луцьку відбулася перша православна Літургія зі сурдоперекладом...

У Луцьку відбулася перша православна Літургія зі сурдоперекладом

11.04.2011, 13:59
У Луцьку відбулася перша православна Літургія зі сурдоперекладом - фото 1

З благословення митрополита Луцького та Волинського УПЦ (МП) Ніфонта (Солодухи) 5 квітня в храмі святого великомученика Пантелеймона міста Луцька вперше відбулася Літургія для людей з вадами слуху та мовлення. 39 присутніх на богослужінні вірних зі слабким слухом мали змогу посповідатися та причаститися.

exklusiv.gifЗ благословення митрополита Луцького та Волинського УПЦ (МП) Ніфонта (Солодухи) 5 квітня в храмі святого великомученика Пантелеймона міста Луцька вперше відбулася Літургія для людей з вадами слуху та мовлення.

На допомогу з сурдоперекладом були запрошенні гості з Києва: священик Григорій Крижановський, викладач основ мови жестів КДС Анна Блощинська та ще сім осіб із вадами слуху зі спільноти, що діє при Свято-Іонівському монастирі. 39 присутніх на богослужінні вірних зі слабким слухом мали змогу посповідатися та причаститися Христових Тайн.

Як повідомив РІСУ протоєрей Валентин Марчук, у Луцьку з лютого цього року для осіб із вадами слуху щонеділі відбуваються бесіди зі священиком. Люди слухають пояснення щодо молитов, заповідей Божих, про підготовку до сповіді та причастя, поведінку в храмі та інші аспекти духовного життя.