• Головна
  • Новини
  • Делегація УПЦ взяла участь у хіротонії нового єпископа Константинопольського Патріархату...

Делегація УПЦ взяла участь у хіротонії нового єпископа Константинопольського Патріархату

23.03.2011, 14:54
Делегація УПЦ взяла участь у хіротонії нового єпископа Константинопольського Патріархату - фото 1

З благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира з 19 по 21 березня керуючий справами Української Православної Церкви архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан відвідав Стамбул, де на запрошення Константинопольського Патріархату взяв участь в архиєрейській хіротонії архимандрита Елпідофора (Ламбрініадіса), обраного митрополитом Пруським.

Konst.jpgЗ благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира з 19 по 21 березня керуючий справами Української Православної Церкви архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан відвідав Стамбул, де на запрошення Константинопольського Патріархату взяв участь в архиєрейській хіротонії архимандрита Елпідофора (Ламбрініадіса), обраного митрополитом Пруським. В поїздці архиєпископа Митрофана супроводжував секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоєрей Миколай Данилевич. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Хіротонія архимандрита Елпідофора, який до недавнього часу обіймав посаду Генерального секретаря Синоду Константинопольского Патріархату, відбулась 20 березня в Свято-Георгіївському Патріаршому соборі на Фанарі. В урочистому богослужінні, яке очолив Патріарх Константинопольський Варфоломій і за яким молився архиєпископ Афінський і всієї Еллади Єронім, взяли також участь представники Олександрійської, Антіохійської, Єрусалимської, Руської, Грузинської, Болгарської, Кіпрської Церков. Зокрема, Російську Православну Церкву представляв Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

Згідно з богослужбовою традицією Константинопольського Патріархату, в момент богослужіння, що передує хіротонії Патріарх Варфоломій звернувся зі словом до кандидата на рукопокладення й, зокрема, сказав: «Тебе буде рукопокладено митрополитом Пруси, однієї із видатних митрополій Вселенського Престолу, яка на жаль сьогодні є частиною «оплаканої Малої Азії», де немає ні священика, ні дяка. Але це не назавжди». Патріарх Варфоломій відзначив, що рух Туреччини до Європи «дає серйозні надії на те, що в цьому відношенні будуть зміни».

У вітальному слові Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира говориться: «Ваш попередній послух в якості Генерального секретаря Синоду Константинопольської Церкви дав Вам можливість близько познайомитись з життям Української Православної Церкви. Тому нам особливо приємно, що до сонму боговибраної єрархії Вселенського Престолу сьогодні долучається ще один архиєрей, якому добре знайомі біль і страждання православного народу України, який возносить свої молитви до Бога про відновлення церковної єдності».

Архиєпископ Митрофан мав короткі зустрічі з Патріархом Константинопольським Варфоломієм та Архиєпископом Афінським і всієї Еллади Єронімом.

21 березня делегація Української Православної Церкви відбула до України.