• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ разом з делегацією бере участь у роботі пленуму Міжсоборної присутності Російської Православної Церкви...

Предстоятель УПЦ разом з делегацією бере участь у роботі пленуму Міжсоборної присутності Російської Православної Церкви

28.01.2011, 12:27
Предстоятель УПЦ разом з делегацією бере участь у роботі пленуму Міжсоборної присутності Російської Православної Церкви - фото 1

У Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя у Москві 28 січня розпочинає роботу Пленум Міжсоборної присутності Російської Православної Церкви, з доповіддю на якому виступить Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. У роботі пленуму візьме участь делегація УПЦ, оскільки Предстоятель і архиєреї Української Православної Церкви очолюють кілька комісій.

mizhsoborna-prusutnist.jpgУ Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя у Москві 28 січня відбудеться відкриття Пленуму Міжсоборної присутності Російської Православної Церкви, з доповіддю на якому виступить Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Про це повідомляє «Православіє в Україні». У роботі пленуму візьме участь делегація УПЦ, оскільки Предстоятель і архиєреї Української Православної Церкви очолюють кілька комісій.

Як вже РІСУ повідомляла, Міжсоборну присутність засновано Синодом РПЦ на засіданні 27 липня 2009 року, який відбувся у Києві. Митрополит Володимир є головою комісії з питань протидії церковним розколам і їх подолання; Керуючий справами УПЦ архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан (Юрчук) очолює комісію з питань парафіяльного життя та парафіяльної практики, а ректор Київських духовних академії та семінарії архиєпископ Бориспільський Антоній – комісію з питань духовної і релігійної освіти.

Загалом Міжсоборна присутність складається з наступних комісій:

- З питань богослов'я;
- З питань церковного управління та механізмів здійснення соборності в Церкві;
- З питань церковного права;
- З питань богослужіння і церковного мистецтва;
- З питань парафіяльного життя та парафіяльної практики;
- З питань організації церковної місії;
- З питань організації життя монастирів і чернецтва;
- З питань духовної освіти і релігійної освіти;
- З питань організації церковно-соціальної діяльності та благодійництва;
- З питань взаємодії Церкви, держави і суспільства;
- З питань протидії церковним розколам і їх подолання;
- З питань ставлення до інослав'я та інших релігій;
- З питань інформаційної діяльності Церкви та стосунків зі ЗМІ;

За словами Предстоятеля Російської Православної Церкви Патріарха Кирила, у жодній Помісній Православній Церкві немає подібного дискусійного майданчика, до складу якого входять єрархи, священнослужителі, ченці й миряни. «Це унікальний консультативний орган Російської Православної Церкви, покликаний випрацьовувати рішення на найвищому рівні церковного управління – Архиєрейському і Помісному Соборах», – зазначив Патріарх Кирил.