• Головна
  • Новини
  • Владика УПЦ назвав «душевнохворими» тих журналістів, які роблять «досягнення» на публікаціях про авто Предстоятеля УПЦ...

Владика УПЦ назвав «душевнохворими» тих журналістів, які роблять «досягнення» на публікаціях про авто Предстоятеля УПЦ

04.01.2011, 11:24
Владика УПЦ назвав «душевнохворими» тих журналістів, які роблять «досягнення» на публікаціях про авто Предстоятеля УПЦ - фото 1
Обурення щодо цікавості журналістів питанням, якою машиною їздить Предстоятель УПЦ висловив намісник Києво-Печерської лаври владика Павел (Лебідь).

Павел_(Лебідь).jpgОбурення щодо цікавості журналістів питанням, якою машиною їздить Предстоятель УПЦ висловив намісник Києво-Печерської лаври владика Павел (Лебідь). Журналістів, які сфотографували машину Митрополита Володимира і зробили з цього «досягнення», єпископ назвав «душевнохворими». Він наголосив, що працівників ЗМІ більше би мало цікавити питання, чому в Україні не здатні створити хороших машин.

«Якщо журналісти повернуться до відеокамер двадцятого століття, я поміняю Мерседес на Москвич 1946 року. Так чого ж ви не доросли до німецького розуму, щоб створити нормальну українську машину, яка б могла їздити?! Це сором їм, не нам. Але цю тему вони чомусь висвітлюють мало. А всі ті наклепи, які пишуть на Церкву — це така ницість», — зазначив владика Павел в інтерв’ю, опублікованому прес-службою Києво-Печерської лаври.

Усі дорікання за те, що Митрополит Володимир їздить на дорогому автомобілі, намісник лаври охарактеризував як свідчення того, що «людина не розуміє, що такий автомобіль — це не розкіш, а необхідність для пересування, для безпеки Митрополита».

«Його Блаженству у такому поважному віці треба було б мати ще кращу машину, щоб забезпечити йому спокій за всі заслуги, за те, що він приніс у 1992 році благодатний мир Україні. Якби не він, яку релігійну ворожнечу мали б ми! Завдяки його мудрому керівництву і до сьогодні налагоджено спілкування з усіма гілками влади та з усіма конфесіями», — розтлумачив владика.

Повний текст інтерв’ю читайте на РІСУ.