Відбулося свячення нового єпископа Дрогобицького УПЦ

03.01.2011, 00:02
Відбулося свячення нового єпископа Дрогобицького УПЦ - фото 1
Митрополит Володимир у спів служінні архиєпископів УПЦ 2 січня звершив Літургію в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, під час якої висвятив у єпископа клірика Київської єпархії архимандрита Філарета (Кучерова).

Filaret_kw.jpgМитрополит Володимир у співслужінні архиєпископів УПЦ 2 січня звершив Літургію в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, під час якої висвятив  у  єпископа клірика Київської  єпархії архимандрита Філарета (Кучерова). Згідно з рішенням Синоду Української Православної Церкви, який відбувся 23 грудня 2010 року, новий архиєрей носитиме титул «Дрогобицький».

За повідомленням офіційного сайту УПЦ, після відправи Митрополит Володимир звернувся до висвяченого єпископа зі словом настанови та  вручив йому архиєрейський жезл, після чого, владика Філарет благословив вірян першим архиєрейським благословенням.

Напередодні ввечері, у залі засіданнь Синоду УПЦ, що при предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення архимандрита Філарета (Кучерова)  у єпископа Дрогобицького.

Біографія: Єпископ Філарет (Кучеров Сергій Іванович) народився у місті Києві. Духовну освіту здобув  Московській духовній семінарії та Київській духовній академії. Також майбутній архипастир здобув і медичну освіту. Навчаючись у Москві, ніс послух іподиякона Патріарха Алексія ІІ.

У 1996 році прийняв чернецтво з ім’ям Філарет на честь свт. Філарета (Амфітеатрова),  Митрополита Київського та поступив до братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. У 2003 році призначений головою Синодального відділу Міссія соціальної допомоги дітям, а у 2008-му – настоятелем столичної парафії в ім’я преподобного Сергія Радонезького.