Володимир Литвин отримав орден УПЦ

25.10.2010, 09:40
Володимир Литвин отримав орден УПЦ - фото 1
В.Литвин пожертвував на побудову храму власні кошти.

Lutvyn.jpgГолова Верховної Ради України Володимир Литвин 23 жовтня взяв участь у відкритті храму Преподобної Параскеви Сербської у селі Сербо-Слобідка Ємільчинського району Житомирської області. Освячення храму провів Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УПЦ (МП) Володимир. Храм Преподобної Параскеви Сербської будувався 8 років на кошти громади. В.Литвин також пожертвував на побудову храму власні кошти. Предстоятель УПЦ (МП) Володимир вручив В.Литвину за заслуги перед Українською Православною Церквою Орден Святого апостола Андрія Первозваного. Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради України.

«Це знакова подія для всіх», – зазначив В.Литвин, відповідаючи на запитання журналістів після завершення церемонії. «Я переконаний, що нас може врятувати лише віра, лише віра може утримати нас у цьому складному непростому житті, – сказав керівник парламенту. – Буде більше віри, – буде менше негативу у нашому житті. Буде більше віри – влада буде більше чути людей, бо й ті, хто у владі, повинні мати віру».

В.Литвин висловив слова щирої подяки всім, хто долучився до спорудження храму, і додав: «Церква – це не просто культова споруда. Це місце спілкування людей, де вони можуть зустрітися, підтримати один одного словом та набратися життєвої наснаги».