• Головна
  • Новини
  • В УПЦ вшанували 590-ту річницю з’явлення ікони Божої Матері "Призри на смирення"...

В УПЦ вшанували 590-ту річницю з’явлення ікони Божої Матері "Призри на смирення"

30.09.2010, 14:33
В УПЦ вшанували 590-ту річницю з’явлення ікони Божої Матері "Призри на смирення" - фото 1
Святкове богослужіння, присвячене 590-й річниці з дня з’явлення чудотворної ікони Богородиці "Пизри на смирення", відбулось 29 вересня в Києві, у Свято-Введенському чоловічому монастирі. Саме там зберігається копія чудотворного образу.

 

Призри-на-смирення_1.jpgСвяткове богослужіння, присвячене 590-й річниці з дня з’явлення чудотворної ікони Богородиці «Пизри на смирення», відбулось 29 вересня в Києві, у Свято-Введенському чоловічому монастирі. Саме там зберігається копія чудотворного образу.

У торжествах з нагоди ювілею взяли участь архиєпископ Білгородський Миколай та єпископ Васильківський Пантелеймон, їм співслужила братія монастиря.

За повідомленням сайту «Православіє в Україні», перша згадка про ікону Божої Матері «Призри на смирення» датована 1420 роком і пов’язана з Псковом. Там сталося перше диво: образ допоміг мешканцям міста відвернути напад ворогів. Ікона знаходилася в Пскові до 1917 року, а потім загадковим чином зникла та у тому ж місці знову загадково з’явилася.

Київський образ, який зберігається у Введенському монастирі, ? це список (копія) із старовинної чудотворної ікони.

У 1993 році у Введенській обителі споглядали диво ? зображення Богородиці із немовлям незрозумілим чином відбилося на склі кіоту. Відповідаючи на щирі молитовні прохання людей, ікона підтвердила свою чудодійність.

Щонеділі в храмі відправляють молебень з акафістом до чудотворної ікони Божої Матері «Призри на смирення».