• Головна
  • Новини
  • Під час візиту в Донецьку єпархію Предстоятель УПЦ очолить засідання, де вирішуватимуть «як лікувати церковний розкол»...

Під час візиту в Донецьку єпархію Предстоятель УПЦ очолить засідання, де вирішуватимуть «як лікувати церковний розкол»

25.09.2010, 12:20
Під час візиту в Донецьку єпархію Предстоятель УПЦ очолить засідання, де вирішуватимуть «як лікувати церковний розкол» - фото 1

Пастирський візит Митрополита Володимира в Донецьку єпархію УПЦ розпочався 23 вересня. Візит Предстоятеля УПЦ триватиме до 28 вересня. Cаме в цей день Митрополит Володимир очолить засідання комісії Міжсоборової присутності РПЦ на тему розколу в Церкві та шляхів його подолання.

Митрополит_Володимир.gif_1.gifПастирський візит Митрополита Володимира в Донецьку єпархію УПЦ розпочався 23 вересня. Візит Предстоятеля УПЦ триватиме до 28 вересня. Cаме в цей день Митрополит Володимир очолить засідання комісії Міжсоборової присутності РПЦ на тему розколу в Церкві та шляхів його подолання.

«Ми збираємося обговорити Таїнство Хрещення, з чого воно починається, де воно дійсне, де недійсне», — розповів Митрополит Володимир. Про це інформує "Православіє в Україні".

У перший день візиту, 24 вересня, Предстоятель УПЦ очолив Літургію в Святогірській лаврі, де святкували День пам'яті святогірських подвижників. Цього ж дня Митрополит відвідав і місто Ізюм, де вручив орден святого великомученика Георгія голові Харківської ОДА Михайлу Добкіну. За інформацією прес-служби Харківської ОДА, Михайло Добкін нагороджений за особливі заслуги перед УПЦ.

На початку візиту Предстоятель УПЦ відзначив особливий характер Донецької єпархії, наголосив на ревності віри її мешканців: «Я впевнений, що не тільки єпархія сяє новими храмами, новими куполами, які будує владика зі своїми вірними. Але і внутрішні храми також у всіх благополучно повстали».

Загалом, під час візиту Митрополит Володимир відвідає 6 міст: Ізюм, Святогірськ, Слов'янськ, Констянтинівку, Горлівку, Донецьк.