• Головна
  • Новини
  • Волинську єпархію УПЦ відвідав архиєпископ Оттавський і всієї Канади Серафим...

Волинську єпархію УПЦ відвідав архиєпископ Оттавський і всієї Канади Серафим

27.08.2010, 16:19
Волинську єпархію УПЦ відвідав архиєпископ Оттавський і всієї Канади Серафим - фото 1
З благословення Предстоятеля Американської Православної Церкви Митрополита всієї Америки і Канади Іони із архипастирським візитом після 15-річної перерви Луцьк відвідав архиєпископ Оттавський і всієї Канади Серафим.

Nifont2.jpgЗ благословення Предстоятеля Американської Православної Церкви Митрополита всієї Америки і Канади Іони із архипастирським візитом після 15-річної перерви Луцьк відвідав архиєпископ Оттавський і всієї Канади Серафим.

«Я відчуваю дуже добру тут духовність, відчуваю молитви святих, які прославили цю землю. Я відчуваю зміни, які я тут побачив порівняно з попереднім візитом 15 років тому. Це зміни в духовному і церковному житті. Що стосується Канади, то обставини нашої церкви такі ж, як і в Україні – вона не має єдності. То перше і найгірше. Тепер у Канаді всі розколи об’єдналися, але є адміністративна розрізненість. Але, попри те, церква зростає, до неї приходять з інших віросповідань, приходять до православ’я. Служимо чотирма мовами – англійською, французькою, слов’янською, українською та іншими мовами, якщо потрібно. Є різноманітні етнічні єпархії – румунська, сербська, грецька та інші. Нас, православних на тій землі 5 відсотків від кількості населення і більше 200 єпархій у канадських православних, а то, навіть, і більше», – розповів архиєпископ.

Як повідомив РІСУ протоєрей Валентин Марчук, єрарх пригадав, як минулої осені ікону Почаївської Божої Матері, яка відвідувала кафедральні собори Канади, зустрічали вірні: «Ми не сподівалися, що стільки людей приїде, щоб поклонитися цій іконі – 50 тисяч таких було у Канаді! Коли ікона Почаївської Божої Матінки переходила з міста до міста, багато людей отримали зцілення від Неї. Життя багатьох, і навіть моє, змінилося. І тому, що ця ікона побувала в нас, наші люди почувають свою єдність із духовною матір’ю – Україною, церквою в Україні. Я радісно кажу: «Україна – наша мати!»».

Nifont1.jpg

Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт подарував архиєпископу Серафимові Волинську ікону Божої Матері, «щоб Вона його оберігала і допомагала всім, хто знаходиться по той бік океану».