УПЦ (МП) не буде ділити Софію з УПЦ КП

15.07.2010, 10:22
УПЦ (МП) не буде ділити Софію з УПЦ КП - фото 1

Протоєрей Георгій наголосив, що, лише коли буде вирішене питання єдності Української православної Церкви, можна буде повернутися до питання «про відновлення нормального богослужіння в Софії Київської або за домовленістю з владою періодично здійснювати там богослужіння».

Kovalenko.jpgУкраїнська Православна Церква (Московського Патріархату) не підтримує ідею спільних богослужінь з УПЦ Київського Патріархату в храмі Софія Київська. Про це під час прес-конференції на «Обозревателе» заявив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоєрей Георгій (Коваленко).


Коментуючи пропозицію про поновлення богослужінь у найдавнішому храмі Києва, отець Георгій нагадав, що «будь-який храм будувався нашими предками як храм, а не як музей».

Разом з тим він запевнив, що «УПЦ готова врахувати всі побажання музейних працівників, що стосується свічок, кількості людей, які можуть бути присутніми на службі, кількість хористів, гучність хору і т.д.». «Для нас це знаково – молитися в Софії, – додав він.

Тим не менше представник УПЦ (МП) зауважив, що «православна Церква негативно ставиться до почергового служіння – на жаль, серед наших віруючих це викликає серйозне нерозуміння, наші віруючі не готові до цього». Протоєрей Георгій додав, що, лише коли буде вирішене питання єдності Української православної Церкви, можна буде повернутися до питання «про відновлення нормального богослужіння в Софії Київської або за домовленістю з владою періодично здійснювати там богослужіння».

 

КИЇВ