Наступним Главою УПЦ (МП) може стати донецький митрополит

13.07.2010, 13:25
Наступним Главою УПЦ (МП) може стати донецький митрополит - фото 1
Найбільші шанси стати наступником Предстоятеля Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Митрополита Володимира має митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон (Шукало Роман).

Illarion_Yanukovych.jpgНайбільші шанси стати наступником Предстоятеля Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Митрополита Володимира має митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон (Шукало Роман). Як повідомляє Фокус, призначення лояльного ортодокса на місце Глави УПЦ (МП) є однією з ключових тем партнерства Президента України Віктора Януковича та Патріарха РПЦ Кирила. Тема наступника нинішнього Митрополита Володимира вже почала просуватися у близькій до регіоналів пресі.

Митрополит Володимир вже в похилому віці і знаходиться не в кращій фізичній формі. Це змушує, як українських православних архиєреїв і українських політиків, так і Патріарха Московського Кирила, замислюватися над тим, хто ж стане наступником Блаженнішого.
Від майбутнього митрополита залежить, який курс обере УПЦ (МП) – на відділення від Московської Патріархії або, навпаки, – на ще тісныше зближення.

Як зазначає видання з посиланням на газету «Сегодня», найбільші шанси стати наступним київським митрополитом мають три архиєреъ: митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій і митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. При цьому, як пише газета, всі вони налаштовані промосковськи.

Але більше шансів, як вважає видання, в Іларіона, оскільки до нього благоволить і Президент України Віктор Янукович, і Московський Патріарх Кирил.

КИЇВ