В УАПЦ хіротонізували нового єпископа

03.09.2018, 12:07

2 вересня 2018 року у кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Львова відбулась архиєрейська хіротонія архимандрита Гавриїла (Кризини) на єпископа Рівненського і Волинського, керуючого Рівненсько-Волинською єпархією (рішення Архиєрейського Собору від 25 липня 2018 року).

2 вересня 2018 року у кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Львова відбулась архиєрейська хіротонія архимандрита Гавриїла (Кризини) на єпископа Рівненського і Волинського, керуючого Рівненсько-Волинською єпархією (рішення Архієрейського Собору від 25 липня 2018 року).

Про це повідомляє сайт Львівської єпархії УАПЦ.

Богослужіння очолив Предстоятель УАПЦ у співслужінні архиєпископа Тернопільського і Бучацького, керуючого Тернопільською та Одесько-Чорноморською єпархіями Тихона, єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Карпатською єпархією Віктора, єпископа Херсонського і Миколаївського, керуючого Таврійською єпархією Бориса, духовенства кафедральних соборів м. Львова та м.Тернополя, Львівської, Тернопільської та Карпатської єпархій.

Напередодні, у кафедральному соборі під час Всеношної відбулось наречення архимандрита Гавриїла (Кризини).

Наступного дня, в неділю архимандрит Гавриїл склав визнання православної віри, а під час Літургії відбулась хіротонія.

Предстоятель УАПЦ Макарій звернувся до нововисвяченого єпископа з повчальним словом та вручив йому символ архипастирського служіння - єпископський жезл.