• Головна
  • Новини
  • Київське братство УАПЦ ініціює перейменування площі Льва Толстого на площу Левка Лук'яненка...

Київське братство УАПЦ ініціює перейменування площі Льва Толстого на площу Левка Лук'яненка

11.08.2018, 09:51
Київське братство УАПЦ ініціює перейменування площі Льва Толстого на площу Левка Лук'яненка - фото 1
Київське братство Архистратига Божого Михаїла УАПЦ звертається до киян з пропозицією про перейменування площі Льва Толстого на площу Левка Лук'яненка

Київське братство Архистратига Божого Михаїла УАПЦ звертається до киян з пропозицією про перейменування площі Льва Толстого на площу Левка Лук'яненка - видатного державного діяча України, автора Акту про проголошення незалежності України. Петиція з'явилася на сайті Київської міської ради вранці 6 серпня, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Dsnews.ua і Кiev.express.

площа.jpg

Автор петиції Володимир Федосєєв. Станом на 11 серпня вдалося зібрати понад три сотні підписів «за» з 10 тисяч необхідних для того, щоб петицію розглянули депутати.

Площа Льва Толстого не входить до списку топонімічних назв у Києві, які підлягають декомунізації за однойменним законом. Влада Києва проводила електронні громадські слухання на офіційному сайті Київської міської ради, і мешканці столиці постійно голосували проти намірів дати нову назву площі.

Раніше на сайті міськради з'явилася схожа петиція. Тільки там пропонувалося перейменувати вул. Маршала Жукова на вул. Левка Лук'яненко, зазначає 44.ua.