• Головна
  • Новини
  • Єпископ Харківський і Полтавський УАПЦ (о) Ігор (Ісіченко) відзначає 25-річчя єпископської хіротонії...

Єпископ Харківський і Полтавський УАПЦ (о) Ігор (Ісіченко) відзначає 25-річчя єпископської хіротонії

12.07.2018, 12:13
Єпископ Харківський і Полтавський УАПЦ (о) Ігор (Ісіченко) відзначає 25-річчя єпископської хіротонії - фото 1
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав Грамотою владику Ігоря (Ісіченка), Архиєпископа Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (оновленої) з нагоди 25-річчя єпископської хіротонії.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав Грамотою владику Ігоря (Ісіченка), Архиєпископа Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (оновленої) з нагоди 25-річчя єпископської хіротонії.

«Святкування Вашого ювілею – це велика подія для всіх нас», – йдеться  у Грамоті.

«Разом із Вами, – написав Глава Церкви, – заносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи за те, що покликав Вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народові. Ваше багатолітнє святительське служіння на Слобожанщині – взірець життя доброго пастиря, який кладе душу за своїх овець. Вислів "Щоб усі були одно" став лейтмотивом Вашого служіння, оскільки Ви не тільки словом, а й ділом показуєте, як болісно сприймаєте церковні поділи і який важливий для Вас процес об’єднання Церков Володимирового Хрещення».

У Грамоті також відзначається плідна освітня і наукова діяльність ювіляра, зокрема в сфері філології та історії. Численні публікації, навчальні й наукові видання авторства Архиєпископа Ігоря стали невід’ємною частиною бібліотек українських студентів-гуманітаріїв і науковців.

«Ваша активна участь у різних громадсько-суспільних і культурних проектах зробила Ваш голос і Ваше обличчя пізнаваними та улюбленими серед українців на Батьківщині й у діаспорі», – вважає Предстоятель УГКЦ.

shevchuk_isichenko.jpg

Усе це свідчить про єпископа Ігоря як про людину великої віри, глибоких поглядів і широких знань.

«Вітаю Вас і бажаю допомоги Святого Духа в усіх починаннях на славу Божу та для добра Церкви й народу. Нехай милосердний Господь сторицею віддячить Вам Своїми благодатями», – побажав Блаженніший Святослав.

Як РІСУ повідомляла, в одному з інтерв’ю газеті «Нація і Держава» Архиєпископ Ігор (Ісіченко) розповів, на яких засадах Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ єднається з УГКЦ. У питанні єдності єпархії Харківсько-Полтавської УАПЦ з УГКЦ ідеться не про переходи в іншу конфесію чи приєднання до неї, а, як говорить владика Ігор, а «про братні поради щодо відновлення євхаристійної та адміністративної єдності між двома Церквами».

Архиєпископ Ісіченко пояснив, що «УГКЦ з кінця ХІХ ст. успішно проходить процес відновлення автентичного київського обряду і є найближчою до київської традиції частиною нашої помісної християнської спільноти».

«Ми звернулися до єпископату УГКЦ з проханням про братні поради щодо відновлення євхаристійної та адміністративної єдності між нашими Церквами. І я безмежно вдячний за те, що наше звернення, попри його цілковиту несподіваність для УГКЦ, було прийняте з прихильністю, розумінням і пошаною до нашої позиції. Архиєрейський синод УГКЦ у вересні 2015 року створив комісію для підготовки відповіді на це звернення. Нині триває праця згаданої комісії», – розповів архиєпископ Ігор (Ісіченко).