• Головна
  • Новини
  • Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ на чолі з єпископом Ігорем (Ісіченком) продовжує об’єднавчий процес з УГКЦ...

Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ на чолі з єпископом Ігорем (Ісіченком) продовжує об’єднавчий процес з УГКЦ

21.04.2016, 10:36
Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ на чолі з єпископом Ігорем (Ісіченком) продовжує об’єднавчий процес з УГКЦ - фото 1
20 квітня 2016 р. у Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі м. Харкова пройшов 26-ий єпархіальний собор Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.

20 квітня 2016 р. у Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі м. Харкова пройшов 26-ий єпархіальний собор Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ. В ньому взяли участь 40 делегатів з Харкова, Полтави, Києва, Миколаєва, Сватова, Москви, Цюрупинська (Олешок), Лозової, Боярки, сільських парафіяльних громад.  Собор привітав спеціальним посланням Глава УГКЦ Святослав.

УАПЦ.jpg

Архиєпископ Ігор (Ісіченко) виступив із доповіддю «Єднання в ім’я захисту православ’я».

Комісія Собору єпископів УГКЦ підготувала до собору «Пропозиції щодо входження Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ у єдність з УГКЦ». Делегати обговорили і схвалили ці пропозиції. Вирішено провести їхнє обговорення в парафіях.

Собор більшістю голосів (39 з 40) прийняв ухвалу «Про перебіг і перспективи процесу творення Єдиної Помісної Церкви в Україні».

Утворено редакційну комісію в складі оо. Віталія Зубака, Івана Лещика, Ігоря Литвина, Дмитра Романківа, пп. Михайла Варенюка й Ігоря Капустянського, покликану узагальнити наслідки обговорення в парафіях й імплементувати «Пропозиції…» в канонічні документи та практику церковного служіння Харківсько-Полтавської єпархії.

Було обрано єпархіальну раду, ревізійну комісію та єпархіальний суд. Собор завершився спільною відправою Літургії Ранішосвячених Дарів.