• Головна
  • Новини
  • Собор Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (оновленої) визначить шлях об’єднання православних і греко-католиків...

Собор Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (оновленої) визначить шлях об’єднання православних і греко-католиків

16.03.2016, 10:30
Собор Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (оновленої) визначить шлях об’єднання православних і греко-католиків - фото 1
Згідно з указом архиєпископа Ігоря (Ісіченка), керуючого Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, що зареєстрована як ХПЄ УАПЦ (оновлена), 20 квітня 2016 р. у Харкові відбудеться XXVІ єпархіальний собор єпархії.

Ісіченко_w.pngЗгідно з указом архиєпископа Ігоря (Ісіченка), керуючого Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, що зареєстрована як ХПЄ УАПЦ (оновлена), 20 квітня 2016 р. у Харкові відбудеться XXVІ єпархіальний собор єпархії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт ХПЄ.

Делеґатами єпархіального собору є всі священнослужителі Харківсько-Полтавської єпархії, по 2 представники від мирян кожної церковної громади, по 3 представники від крайових братств, обрані на загальних зборах, керівники єпархіяльних установ і комісій.

Захід відбудеться у Свято-Дмитрівському храмі м. Харкова (Полтавський шлях 44) 20 квітня о 12.00-15.00.

Собор завершиться відправою Літургії.

Напередодні собору, 18-20 квітня 2016 р., в Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі пройде пастирська зустріч священиків Харківсько-Полтавської єпархії.

У щойно поширеному пастирському посланні з нагоди початку Великого посту 2016 року архиєпископ Ігор зазначає: "Досвід прощення є неоціненним даром Церкви українському суспільству. Жоден суд, жодні люстрації не допоможуть йому вийти з кризи, якщо не залунають із уст політичних опонентів слова прощення. Доки ж цього не станеться, ми залишатимемося заручниками згубної ненависти, нездатними творити нову реальність через занурення в старі конфлікти. Свій скромний внесок у цей процес суспільного очищення Харківсько-Полтавська єпархія зробила на останньому соборі, коли, відкинувши старі упередження, звернулася до Греко-Католицької Церкви-Сестри з проханням про братні поради стосовно шляху поєднання. Тепер ми готуємося до наступного собору, що відбудеться в Харкові наприкінці Великого посту, аби з вдячністю вислухати ці поради та визначити свій дальший шлях відповідно до них".