• Головна
  • Новини
  • Єпископ Польської Православної Церкви побажав утвердження Єдиної Помісної Автокефальної Української Православної Церкви...

Єпископ Польської Православної Церкви побажав утвердження Єдиної Помісної Автокефальної Української Православної Церкви

21.10.2015, 11:05
Єпископ Польської Православної Церкви побажав утвердження Єдиної Помісної Автокефальної Української Православної Церкви - фото 1

Під час перебування у Польщі з робочим візитом 9 жовтня єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор (Бедь) — керуючий Карпатською єпархією УАПЦ і ректор Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії — відвідав архиєпископа Перемиського і Новосанчівського Адама Дубеца — керуючого Перемисько-Новосанчівською єпархією Польської Православної Церкви.

Бедь_і_Дубец.jpgПід час перебування у Польщі з робочим візитом 9 жовтня єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор (Бедь) — керуючий Карпатською єпархією УАПЦ і ректор Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії — відвідав архиєпископа Перемиського і Новосанчівського Адама Дубеца — керуючого Перемисько-Новосанчівською єпархією Польської Православної Церкви, повідомляє сайт Львівської єпархії УАПЦ.

Зустріч відбулася у резиденції польського православного єпископа в м. Сянік (Санок). Єпископа УАПЦ супроводжував декан Української богословської академії Карпатського університету доцент Сергій Урста.

"Зустріч пройшла на високому і задушевному рівні, — пише сайт Uaoc.lviv.ua. — Преосвященнійший владика Віктор Бедь передав вітання владиці Адаму Дубец від Блаженнійшого Макарія Малетича, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви та розповів про діяльність Карпатської єпархії УАПЦ в Закарпатській області, а також про університет і академію. Його Високопреосвященство в свою чергу поділився з владикою Віктором Бедь історичними відомостями про Перемисько-Новосанчівську єпархію Польської Православної Церкви, а також про своє особисте знайомством та спілкування з Святійшим Мстиславом Скрипником, Патріархом Київським і всієї України, Предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви, а також Першоієрархом УАПЦ в США та Діаспорі. Також владика Адам, що є одним із найстарших архипастирів Вселенської Православної Церкви, передав найщиріші вітання та благословення українському народу, побажав Україні миру і благополуччя, а українським православним найшвидшого подолання церковного розділення та утвердження Єдиної Помісної Автокефальної Української Православної Церкви".

За особистий внесок у збереження і розвиток українського православ’я та підтримку української національної ідеї в Польщі владика Віктор (Бедь) вручив владиці Адаму академічний орден «Честі та Доблесті».

В свою чергу владика Адам Дубец подарував єпископу Віктору Бедь древній писаний образ Богородиці.

Також керуючий Перемисько-Новосанчівською єпархіє передав для бібліотеки Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії в Ужгороді декілька примірників своєї книги «Архипастир (Вибрані послання та доповіді Архиєпископа Адама)».