• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Ігор (Ісіченко) розповів що сьогодні об’єднує православних і греко-католиків...

Архиєпископ Ігор (Ісіченко) розповів що сьогодні об’єднує православних і греко-католиків

26.08.2015, 14:11
Архиєпископ Ігор (Ісіченко) розповів що сьогодні об’єднує православних і греко-католиків - фото 1

Участь у Патріаршому Соборі представників від УАПЦ - це ініціатива Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, на яку ми радо відгукнулися. Тема, яку розробляє цей Собор, – «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом», важлива для всіх Церков України, як традиційних, так і нетрадиційних.

Ісіченко_Ігор.jpgУчасть у Патріаршому Соборі представників від УАПЦ - це ініціатива Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, на яку ми радо відгукнулися. Тема, яку розробляє цей Собор, – «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом», важлива для всіх Церков України, як традиційних, так і нетрадиційних.

Адже духовне життя людини формується парафіяльною громадою, до якої вона належить. Пригальмоване життя парафії, яке люди винесли з минулих часів, становить істотну перешкоду до динамізації присутності Церкви в реальності України.

Про це сказав владика Ігор (Ісіченко), Архиєпископ Харківський і Полтавський УАПЦ, у коментарі для Живого ТБ.

За його словами, Церква, особливо Православна Церква, вийшла із Радянського Союзу, тому обтяжена низкою обмежень. «Заборонялося проповідувати, навчати дітей, займатися доброчинністю, і всього цього нам доводиться вчитися зараз», - пояснив владика Ігор (Ісіченко).

На його переконання,  для українців усього світу відхід старшого покоління, яке несло в собі переважно галицьку традицію кінця XIX- початку XX століття, становить важкий етап, який необхідно перейти, маючи нову культуру проповіді. «Саме тому нові виклики місії XXI століття є тим, що об’єднує православних і греко-католиків», - завершив архиєрей. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.