• Головна
  • Новини
  • Нового Предстоятеля УАПЦ оберуть на Помісному соборі 4-5 червня...

Нового Предстоятеля УАПЦ оберуть на Помісному соборі 4-5 червня

28.05.2015, 10:11
Визначено кількість делегатів (узгоджені їхні списки), які згідно з запрошення зможуть отримати мандат та право голосу від свого деканату.

4-5 червня у Києві відбудеться V Помісний собор УАПЦ, який буде присвячений 25-й річниці обрання першого Патріярха Мстислава (Скрипника). Головною метою проведення є обрання Предстоятеля Церкви та визначення напрямку розвитку церкви. Про це інформує сайт Uaoc.lviv.ua.

Визначено кількість делегатів (узгоджені їхні списки), які згідно з запрошення зможуть отримати мандат та право голосу від свого деканату.

Собор розпочнеться 4 червня о 9.00 із св. Літургії у храмі св.ап. Андрія Первозваного м. Києва. Після відправи пройде хресний хід на вул. Інституцьку та буде відслужено панахиду за героями Небесної сотні. А 5.06.2015 у храмі св. ап. Андрія Первозваного відбудеться інтронізація Предстоятеля УАПЦ.

Водночас до проведення Собору архиєреями УАПЦ проведено велику роботу з аналізу внутрішньо-церковного стану єпархій, проведено декілька засідань архиєрейських соборів та обговорено кризові питання, які наявні у Церкві.

Нещодавно у Львові пройшла робоча зустріч передсоборової комісії, яка формувала робочий процес проведення Собору та визначала осіб, які будуть відповідати за певні напрямки.

Нагадаємо, УАПЦ разом з УПЦ КП готує процес об’єднання в одну помісну Церкву.